27 januari 2012

Flera härliga fynd....

.........som hittat hem till mig under januari. Känns som en väldigt bra början på året och längtar redan till sommarens loppis turer:):):)

Det är väldigt länge sedan jag var på "loppis-roadtrip" med mina 3 systrar, men jag hoppas innerligt att vi kan styra upp något till i sommar. Så om ni läser det här kära systrar så vet ni vad ni har att se fram emot;)

Loppistips mottages gärna från läsare........


Hur som helst hittade jag häromveckan dessa 3 fina fynd. Sammanlagt är det 4 gardinlängder och ett påslakan så några hamnar snart under saxen och blir kanske några härliga sommarklänningar.....




Det gröna är ju som gjort för en sommarklänning....kanske till midsommar?









Är inte sommaren här snart?

.....undrar min dotter som inte alls gillar varken strumpor, byxor eller vinteroverall!! För att pigga upp henne lite efter monsterförkylning med både snuva, öronvärk och ögoninflammation sydde jag idag ihop en kjol jag länge gått och funderat på. Den blev mer än väl godkänd och känner jag min dotter rätt kommer den nu flitigt att användas under hela våren....i väntan på sommaren.

En liten "tjuvkik" på vad vår/sommarkollektionen 2012 kommer att innehålla kommer här;


Kjolen är rak modell och lite utsvängd nertill.

Tillverkad av 100% återbrukad denim från sköna urtvättade jeans.

Mudd i midjan för total komfort och inga knappar eller blixtlås som skaver eller kliar och därmed ett plagg som barnet själv kan sätta på/ta av. En ficka fram med applikation och röda dekorsömmar samt kantad med retrotyg nertill. Kommer att finnas i storlek 74/80 86/92 98/104 110/116 (ca 1-6 år)



Bjuder även på en skön solhatt i unisexmodell. 100% godkänd och använd av min dotter under sommaren 2011. Denna är dekorerad med virkad blomma/blad. Tillverkad av 100% återbrukade textilier och den är fodrad med ett härligt mönstrat retrotyg:)


Kommer att finnas i flera storlekar från ca 2-6 år
















24 januari 2012

Tävlingen avslutad!

ETT STORT GRATTIS




säger jag till:



TINA KARLSSON




.......som klurade ut rätt svar och skrev en jättefin motivering. Ett par


KLIMATSMARTA barnjeans kommer snart på posten:)






rätt svar: KLIMATSMART (så klart!)



(Tinas fina motivering finns att läsa på facebook)





Ett stort tack säger jag också till alla er andra som svarade rätt (ingen hade fel) och tack till alla fina motiveringar.

/klimatsmarta kramar Sara

10 januari 2012

Lite nytt på virkfronten!

Det är så himla roligt att virka ibland. Avslappnande och en perfekt syssla när man bara vill koppla av framför tv:n. Jag har kopplat av framför tv:n några kvällar, och här kommer resultatet. Dessa är till min dotter och är hennes favoriter på glassfronten. Just nu virkar jag på en gb-sandwish som snart är klar. Dom kommer att passa perfekt i hennes lila Café som vi nu håller på att fixa i hennes rum :)
























Flera fynd.....

.....som nu ligger på hyllan i väntan på att bli någon härlig kreation. Skulle bara in på myrornas en sväng för att leta efter något helt annat när jag helt plötsligt hade korgen full av tyg istället.........


Det börjar bli lite fullt på hyllorna nu så det är verkligen dax att ta tag i vår/sommar kollektionen 2012. Klurar för fullt på mönster och funderar hit och dit......kanske lite för mycket fundering och alldeles för lite planering!

Skulle behöva en sån där kreativ idé kick som helt plötsligt ibland bara kommer över en och allt går så lätt lätt lätt och blir sådär bra bra bra..........


Saknar mina SyLan vänner, för nu var det ett tag sedan vi träffades. Att umgås intensivt med kreativa vänner brukar hjälpa vid idétorka......

Kanske någon har nått annat tips?













4 januari 2012

Fårskinnstofflor

Mina julklappar i år var alla nästan till 100% tillverkade av återbrukat material. Det roligaste jag vet är att kunna ge bort egentillverkade och egendesignade presenter så det brukar bli några stressiga veckor fram till jul med tillverkning i fokus.


I år satsade jag såklart på återbruk och det blev en väldigt lyckad julklappsöppning kan jag meddela. På några önskelistor fanns fårskinnstofflor och efter lite djupdykning i en klädkammare hos mamma hittade jag en ärvd gammal fårskinnskappa som inte använts på många många år! Som på beställning hittade jag även ett gammalt mönster i en "allt om handarbete" från början på 90-talet, ibland är det tur att man spara på allt.......som mamma brukar säga! Tack mamma;)

Såklart blev det, i sann ReMade by Sara Forsberg design, applikationer på dessa tofflor av skinnspillbitar (som jag för övrigt fått av min chef Anette Johansson som under en period på 80-talet jobbade som sömmerska på De Ski i Falun).

Är väldigt nöjd med tofflorna och här kommer några bilder på några av tofflorna som under julen blev flitigt använda av mina systrar, som nu slipper frysa om fötterna!

























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...