23 februari 2011

Mamma jag vill ha en dräktklänning!


Hade varit på röda korset och fyndat lite mudd, jeans mm och när jag kom hem sökte min dotter nyfiket genom kassen i jakt på en överraskning! (Det brukar finnas de i påsarna från röda korset)

Hon hittade en tub med cerise mudd som hon genast skulle prova och vips så hade hon skapat sig en dräktklänning....mammas lilla modeskapare!

Jag hade lovat henne tidigare att vi skulle sy en klänning så nu tog vi tag i det.

Vi fortsatte på hennes tub-idé och hon fick själv välja ett kjoltyg....som jag för övrigt inhandlat på galen tygbazar någonstans i Malaysia 2003.


Världens enklaste dräktklänning.....enligt Engla!


1. Jag vek tuben dubbelt och mätte på E hur stor den skulle vara, vändsydde den räta mot räta rätt tight så att den fungerar som ett liv (raksöm och overlock) och vek den sedan dubbel.

2. Kjolen mätte jag från livet och ner till fötterna samt på ett ungefär runt kroppen med stor rörelsevidd. Sydde ihop den i sidsömmen, drog i en rynktråd i överkanten och fållade den i nederkanten. Den rynkade överkanten sys ihop med tubtoppens nederkant, räta mot räta.....drog lite i tubtoppen när jag sydde så att den skulle bli lite elastisk, overlocka och vips så är den färdig!


15 februari 2011

Pralin, vattkoppor & efterlängtad äppelklänning!

För några veckor sedan hade jag Pressbesök och resultatet kunde man läsa i lördagens Pralin. Det blev en jättebra artikel med jättefina bilder och jag känner mig helnöjd. Från att ha varit nästintill totalt okänd så blev man kändis och har nu hamnat lite i strålkastarljuset.
Många har besökt min blogg, några har ringt och några har mailat och jag vill passa på att tacka för all positiv feedback jag har fått under dom senaste dagarna. Helt fantastiskt! De börjar ramla in lite beställningar så symaskinen och virknålen går varm här inne medans kylan verkar hålla i sig utomhus.


Min sykompis och arbetskamrat Ylva ringde på söndagkväll med beskedet att de vankades vattkoppor och hemmagjorda potatisbullar på strandvägen under måndagen. Och det passade oss perfekt!
Packade en pyssellåda och åkte dit på stört..................


Engla tyckte de var jätteroligt att tova "korvar" och med tungan rätt i mun gick de riktigt bra!


Ylva och Kiwi kardar lite ull....
.......lägg märke till den fina äppelmössan som Ylva sytt till Kiwi.....

Kaniner kan också tova......

.......och här blir "korvarna" pärlor.....

......eller kanske lite konfekt till det "lilla köket"!

Engla har länge tjatat om en äppelklänning så i helgen tog jag tag i det projektet och passade samtidigt på att använda den fina Eko-denim jag köpt från Sonja´s textil. Helt underbart tyg att sy i även om det torrfällde en del och fingrarna blev helt blåa. Den är fodrad upptill och med dragkedja bak. Gjorde två fickor fram och den ena med äppelapplikation. Den blev riktigt bra....tyckte jag iaf.....dock inte Engla!! Som vanligt när jag syr nått "nytt".......lämnar den på galgen en stund så får vi se när hon hittar den igen................





11 februari 2011

Virkat till både stora och små!

Här kommer lite virkat till både stora och små.


Allt går att köpa....men inte att äta!
Jag började virka för ungefär 1 år sedan och blev fast rätt omgående.



Allt jag virkar är på fri hand och garnet jag använder är en mix av loppisfynd och "skräpgarner" som skänkts till mig istället för att hamna på tippen. Passar på att tacka alla som skänkt sina gamla garner till mig.......här ser ni resultatet.





Lite småkakor till kaffet kanske?












...eller en nyckelring!










En korg med svamp till den lilla svampplockaren kanske?




Min dotter har lärt sig några nya sorter och plockar svamp i hela lägenheten just nu. Sorter jag har är kantareller, trattkantareller, smörsopp, karl-johan, fårticka, champinjon och röd flugsvamp......









Sushi finns också såklart.....till den lilla sushiälskaren. Du hittar bl a en California roll, Tuna roll och cucumber roll. Säljs i liten presentförpackning med tillhörande fat.





Stor tallrik med 7st 295:-




Liten tallrik med 3st 125:-










Grönsaker virkar jag på löpande band och här visar jag några exempel på specialbeställningar jag gjort.....

















Här hittar du nyttigheter som tomat, morötter, palsternacka,




rädisa, lök, purjolök och rödbetor!








Närodlat och klimatsmart!


















Prisexempel på låda med 11 grönsaker 375:-





Till den lilla bagaren

Tillverkar bakverk och annat ätbart till det lilla köket i barnrummet. Materialet jag använder är till stor del återbrukat på ett eller annat sätt. Här hemma lagas det och bakas flitigt av min 4-åring i det lilla barnköket och man blir ofta bjuden på fika.......







Pannkakor med grädde och sylt! Finns med både blåbär, hallon och jordgubbssylt............... Passar perfekt i den lilla stekpannan som ofta finns i barnköket. Säljes i förpackning med 4 st för 100:-










Till jul passar det perfekt med julkäppar, saffransbullar, lussekatter och pepparkakor.


Glass strutar med olika smaker. Fungerar oxå som babyskallra och passar till både små som stora barn. Kostar 90:-/st





Grytlapp och grytvante är ett måste i köket så att man inte bränner sig............ Ett set kostar 75:-



Fikadax!
Tårta 145:-
Bulle/dammsugare/ Lussekatt 45:-
Tårtbit/ Cupcake 75:-








En perfekt present som passar både flickor och pojkar i åldern ca 2-5 år och bjuder på många roliga stunder i lekrummet.









1 februari 2011

Vårnyheter!

Symaskinen jobbar för fullt just nu men de är mest ändringssömnad och lagningar som gäller. Fick en beställning på ett sofföverdrag för en tid sedan som visade sig vara ett större projekt än vad jag trodde från början så de tar upp en del tid. Överdraget är i jeans och kommer att bli jättesnyggt så jag hoppas kunden blir nöjd. Tyvärr så räckte inte tyget till och vi har varit på jakt under veckan men tyvärr ingen god jaktlycka. Jag har en lösning som jag tror ska funka.......

Men snart är de klart och då kan jag återgå till egen design. Har en del nya ideér som bara väntar på att förverkligas...i jeans såklart!

Lite vårnyheter har jag dock att visa. En förklädesklänning i lite kortare lekvänligare modell. Den är tillverkad i 100% återbruk av jeans med ficka och applikation eller bara applikation. Snygga passpoaler i sidsömmen. Den är fodrad upptill i mönstrat bomullstyg och med tryckknappar bak. Alla är unika och finns just nu i storlek 62-92. Kommer att produceras i större storlek upp till 122 under våren. Modellen är användbar året om och passar både till vardags med tröja/tights under samt till fest med ex skjorta/blus och strumpbyxor. Går bra att beställa eller så gör du ett besök hos Jonsson´s fik & butik i Enviken där de nu finns att köpa.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...